verENIGingsleven

Hallo Kale,

Het is maandag. Afgelopen zaterdag zijn wij, samen met onze ega’s, met een heleboel andere mensen bijeengekomen in Huis ter Duin. En ik moet nog bijkomen. Niet dat ik moet acclimatiseren van de drank of zo, dit keer wilde mijn vrouw graag eens wijnen. Even een zijstapje: mijn vrouw is drie uur bezig geweest met krullen zetten, jurkkeuzes te maken en oorringen beslissingen te nemen. Nog niet gesproken over de vele uren besteed in steden zoals Haarlem en Leiden voor een armbandje hier, kettinkje daar, en ik kan geen SCHOENEN meer zien of ruiken.  Puntje bij paaltje; op het gala heeft ze niets aangedaan of opgehangen van al die dingen waar ik stad en land voor heb moeten lopen afzoeken.

Ken je dat? Maar ja, wie graag naast ‘Mooi Zijn’ wil lopen, moet ook een beetje pijn lijden.  Maar dit geheel terzijde. Ik moest erg bijkomen van de gemaakte indrukken. Niet alleen qua organisatie maar met name de betrokkenheid. De betrokkenheid van mensen en  bedrijven bij een voetbalvereniging, één van de bekendste uit Nederland in dit geval, namelijk Quick Boys. Laatst sprak ik iemand van het bestuur. Hij had er een dag op zitten waarvan 10 uur besteed aan Quick Boys. Tijdens een diepe buiging heb ik de onderkant van mijn schoenzolen aangetikt. Ik moest bij mezelf even nagaan wat je daarvoor terugkrijgt, en ik ben er uit. Het is pure liefde. Niets meer en niets minder. Uit betrouwbare bron heb ik al vernomen dat er 16 PostNL bestelbussen zijn gereserveerd om op 14 februari 2014 een lading aan Valentijnskaarten op de middenstip aan Nieuw Zuid te deponeren. Deponeren ja, maar wel met liefde en klein kusje.

Eerlijk gezegd ben ik zelf niet zo’n verenigingsmens. Stiekem moet ik je vertellen dat ik als Lissenaar jarenlang sportpark Ter Specke heb platgelopen, maar nog nooit heeft het de Koning noch mijzelf behaagd om me keihard in te zetten voor de plaatselijke FC. Ik had er gewoon niets mee. Afgelopen zaterdag draaide mijn hart een kwart richting clubliefde. Zoveel mensen, zoveel bedrijven die tijd, energie en afgelopen zaterdag met name geld in de club steken. Aangejaagd door presentator Jack van Gelder, die ongetwijfeld momenten moet hebben gehad waarop hij dacht of dit ook bij zijn favoriete Amsterdamse amateurclub zou kunnen slagen, werd er flink gedoneerd ten behoeve van de blauw-witte Jeugdopleiding. Een dinerende Peter Heerschop aan onze tafel, een ontketende Ruth Jacott als podiumbeest en een arm-uit-de-kom-wiegende Lee Towers maakten dit feest helemaal compleet.

Clubliefde als marketingtool in de praktijk. Het blijkt dus te bestaan. Als je Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als speerpunt in je bedrijfsvoering opvoert, is het verenigingsleven een ideaal speelveld om als bedrijf te scoren. Tijdens een avond zoals afgelopen zaterdag in Huis ter Duin kun je als bedrijf zijnde klanten uitnodigen om gezamenlijk heerlijk te dineren, een tafel verderop te netwerken, op een leuke manier openstaande facturen te bespreken op de dansvloer en ook nog eens te laten zien dat je de jeugd en het verenigingsleven graag verder helpt, een steuntje in de rug biedt!

Waar nog enkele ondernemers het danszaaltje van Huis ter Duin in ballroomden, was ik alweer op weg terug naar Lisse met mijn vrouw. Lisse, van het geel-blauw. Maar zoals het geel vaak vergaat…verkleurt het vaak naar vaal en uiteindelijk wit…

Een dag na het gala werd op Radio538 bekend gemaakt dat Quick Boys is genomineerd voor de leukste amateurclub van Nederland. Ik begrijp nu waarom, van harte met jullie nominatie Kale! Jullie werken er hard voor.

Met groet,

Baard.

 

Schrijf mee! Plaats een reactie.
 1. “Mooi esproke, neefje”, zeggen wij dan in Katwijk.

  Beantwoorden
 2. Kale says:

  … snif, je meent het nog ook, ben ontroerd… houd je nog wel vrienden over in Lisse?
  Ach… soon or later wordt dat ook geannexeerd 😉

  Beantwoorden
 3. MH says:

  Baard, …. magnifiek geschreven !!
  Welkom bij de club .. 😉

  Gr M (van de vis ..)

  Beantwoorden
 4. Theo says:

  Hé baard en dan heb je nog geen 100ste van de vrijwilligers gezien maar dat is je nog niet uitgelegd denk ik , Kom maar een keer langs op een zaterdag dan wil ik je wel eens laten zien wat clubliefde is .

  Beantwoorden
 5. Pieter says:

  Puttend uit eigen ervaring kan ik je melden dat zo’n gala-avondje “wijnen” geen enkele garantie is dat je de dag(en) erna niet hoeft te acclimatiseren.

  Beantwoorden
 6. JdeB says:

  Wat een schrijver is die man (Baard)
  Top voor de organisatie waar maak je dit mee!
  MH een lekker visje en bedankt!

  Beantwoorden
 7. Prachtig, als voetbal liefhebber (clubloos)… Kom ik overal en nergens. Ik zie er naar uit Zaterdag weer naar het prachtige Nieuw Zuid af te reizen voor een mooie pot voetbal. Er schijnt direct daarna weer een spektakel te gebeuren… Ik ben benieuwd.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter