Na WhatsApp, nu WhatsThatt?

Beste Kale,

Uit zeer betrouwbare bron heb ik recentelijk vernomen dat zeer binnenkort een nieuwe startup de app WhatsThatt? gaat lanceren. Volgens de entrepreneurs die het initiatief namen tot deze vernieuwende app, is er door de komst van social media een extra tweedimensionaal universum ontstaan dat parallel loopt aan de onze. start upVeel willen zij nog niet kwijt over de verdere invulling en hoe het er design technisch uit gaat zien maar is de app gestoeld op ons zesde zintuig en dient het onze ‘verbazing’ te prikkelen én te stimuleren. Zelf vind ik het vrij vaag maar uit hun hoofdkwartier kreeg ik een mooi voorbeeld voorgeschoteld.

 

 

Zoals je weet schreef ik ooit op dit blog over Yolanthe Cabau en haar #yolanthetweet. Ooit, omdat ik niet eens meer weet in welk jaar ik het schreef. Als een boemerang kreeg ik van de week via iemand in mijn linkedin netwerk een mail, als kennisgeving dat een yolanthetweet de weg had gevonden naar het NRC,  http://www.nrc.nl/nieuws/2015/06/11/van-yolanthetweet-tot-vier-gay-alle-beste-social-media-awards-op-een-rij/. Ik was verbaasd. Tussen ‘ooit’ en de linkedin mail is er iets met mijn tweet gebeurd in het tweedimensionale universum. De WhatsThatt? app gaat er voor zorgen dat je inzicht krijgt wat dat dan is. De app blijkt een initiatief van artiesten in binnen- en buitenland die met name op Twitter de afgelopen jaren zijn gebashed. Bashtweets zijn opgeslagen en het geeft de gebashden de tijd op een goede manier terug te slaan op het juiste moment. Wellicht is dit tweedimensionale universum wel een server waar alle digitale communicatie is opgeslagen en waar WhatsThatt? nu inzicht in wil gaan geven. Het zou me niet verbazen; een internationaal en beroemd collectief muzikanten begonnen al eens een gezamenlijke muziekdienst Tidal. Dutch Cowboys schreef al dat o.a. Madonna, Jaz-Z, Daft Punk en Alicia Keys werden ingezet om deze dienst tot een succes te maken. Waarom dus ook niet voor WhatsThatt? Het werkt twee kanten op; de artiest weet wie wat over hem/haar heeft gezegd en de twitteraar met desbetreffende post kan zien of de tweet bij de artiest of haar/zijn management terecht is gekomen middels de invoer van een unieke identificatiecode. onerepVandaag is bewezen dat onder meer One Republic is aangesloten bij WhatsThatt? Twitteraar Bianca uit Klaaswaal werd publiekelijk aan de schandpaal genageld. Op Twitter merkte zij op dat de zanger van One Republic ietwat vals zong tijdens Pinkpop. De band pikte dit op en moest zo nodig 2,3 miljoen volgers over Bianca’s tweet informeren. Tel daarbij op alle lezers van AD.nl…fotootje erbij en je komt door één keer je mening te uiten volop (ongevraagd) in het nieuws…met foto en al. De Klaaswaalse postbode die het altijd zo rustig heeft op dinsdag, moest opeens meer dan 700 haatmails aan Bianca overleggen. En dat beste Kale, maakt me boos, want Bianca en ik volgen elkaar, en dit heeft ze niet verdiend!!! WhatsThatt? kan dus voor onrust gaan zorgen binnen onze digitale wereld wanneer dit tweedimensionale universum bloot wordt gelegd. De gebashden kunnen namelijk de bashers bashen.

Tijdens Pinkpop is wel gebleken dat The Script nog niet is aangesloten bij WhatsThatt? Ook ik plaatste wat kanttekeningen bij de zangkunsten van de frontman van de Ierse band maar heb nog niets vernomen vanuit die richting. Noch op telegraaf.nl, noch op shownieuws.nl noch op het AD. Wie wel iets heeft vernomen tijdens Pinkpop is de Bredase Rosanne. Zij werd op het podium getrokken door Robbie Williams om mee te zingen en te dansen. Toeval? Ik denk het niet. Rosanne was al jaren fan en schoot al haar positieve posts over Robbie naar het tweedimensionale universum WhatsThatt? Daar is íets gebeurd, waardoor Robbie Williams tijdens zijn optreden diverse malen naar haar wees en vervolgens haar het podium op trok. Toeval NEE. Robbie Williams op WhatsThatt JA. De knipoog van Rosanne verraadt alles…

rosanne

Beste Kale, Take Thatt!

Later meer…

Groet, Kale.

Trackbacks voor dit bericht

  1. Deze moet je echt even lezen - Elja Daae