Kurt; van grasvreter tot passiejager

Beste Kale,

Vandaag een WOW-moment gehad. Ik moet het even aan je kwijt.

Met een kennisnetwerkpartner, Danny, had ik een afspraak in het Amsterdamse. Wel leuk.
Ik nam de lift en toen de deuren opengingen stond ik direct in een grote ruimte, waar de potentiële klant (een leuke dame van een grote, zeer bekende organisatie) aan een grote tafel reeds zat te nippen aan een bewerkelijke espresso. Na wat social talk en de mogelijkheden van videomarketing kreeg ik een verdere rondleiding op de zoveelste etage van ons partnerbureau. WC voor de dames, voor de heren, keuken, en dit is Kurt. Kurt ontwerpt kleding, kijk een naaimachine.
‘Hai Kurt, ik ben Baard, hey…wacht ‘s, ik ken jou!!! Speel jij niet in een commercial ofzo?’

Kurt lacht, vet witte tanden natuurlijk, iets dikker baardje dan de mijne, goeie kop, korte mouwtjes, tattootje. Danny wijst me op Kurt’s verleden. ‘Kurt was profvoetballer, Kurt Elshot, ken je ‘m?’ Of ik Elshot ken? Tuurlijk man, ‘zondagavondmetbordopschoot19uurgevoel!’. Rugnummer 2, rechtsback van FC Groningen en NAC. Daarom kon ik hem in deze setting niet plaatsen. Een oud-prof in een ruimte met een naaimachine, kledinglappen hier en daar gedrapeerd. Ik keek wat rond maar kon geen machocultuur ontdekken. ‘Kurt, hoe kan dit? Wat is er gebeurd man?’ Kurt kan alleen maar lachen, geen kapsones, niks. Jonge jongentjes spelen de tegels uit de speelpleintjes met één doel: profvoetballer worden. Een droom, een wens. Voor weinigen weggelegd. En Kale, weet je wat Kurt dan tegen mij zegt? Hij zegt: ‘Ik doe eindelijk wat ik altijd al heb willen doen: kleding ontwerpen’.

Beste Kale, omdat ik stond kon ik niet van mijn stoel vallen. Maar deze jongen leidde een jongensdroom: het gras ruiken, bomvolle stadions platspelen, handtekeningen uitdelen…Toch kon ik een glimlach niet onderdrukken, Kale. Het getuigt van pure passie als je deze stap maakt, een andere droom najagen, kiezen voor minder zekerheid, kiezen voor minder geld wellicht (?) Vandaag is Kurt mijn topper. Eens kijken wie we morgen tegen komen op een of andere werkvloer.

Commercieel als dat ik ben, heb ik natuurlijk wel even gevraagd of hij een website heeft. Dat heeft hij: www.kurtelshot.com Toch zal ik hem eens bellen over online marketing, want zijn twitteraccount kent een Paasei. Kunnen wij hem helpen? Wellicht worden we dan zijn toppers van de dag. 

Spreek je snel ouwe macho!

Schrijf mee! Plaats een reactie.
 1. Wendy says:

  Je schrijft inspirerend! Leuke blog!

  Groeten, Wendy

  Beantwoorden
  • Caden says:

   Walk in the park compared to yesterday. One or two easier clues and a couple needing a bit of head scnhgcairt. NW corner last in. Cant argue with *** and ***. 15a was my favourite clue. Regds to all.

   Beantwoorden
 2. Ellen says:

  Het is net of ik ook in de ruimte sta, wat schrijf je heerlijk. en Kurt hij moet nog gewoon nog wakker worden. Wil best helpen (ff over nadenken) en misschien idee dat hij mijn gastblog leest http://www.get-social.nl/word-wakker-iedereen-is-al-in-het-bos/ lezen EN vwb jezelf ik hoop nog meer van je te horen #inspireert!

  Beantwoorden
 3. Janine says:

  Wat een leuk verhaal. heb hem even meteen gedeeld, past bij de kern van mijn loopbaancoaching: je missie volgen. Bedankt!

  Beantwoorden
 4. Baard says:

  Beste Dames,

  Mag ik jullie allen bedanken voor de leuke reacties!!! Blijf schrijven!

  Gr
  Baard.

  Beantwoorden

Trackbacks voor dit bericht

 1. Verliefd op de droom van schrijver. Of profvoetballer! - Elja Daae

Laat een reactie achter