#IceFu*kitChallenge

Beste Kale,

Het is zover. Zojuist ben ik via Facebook door ‘Appie’ genomineerd om een emmer ijswater over m’n bebaarde hoofd te gooien. Genomineerd voor de #IceBucketChallenge. Hoe koel is dat.

Prima virale actie, maar het virus gaat langs mij heen. Het is met name de niet praktische kant van icecubeshet nat worden wat me niet aanspreekt.

Je haar raakt plat. Doe je een oud T-shirt aan? Maar je wordt gefilmd, dus je wilt er tof uit zien. Maar een té duur shirt…is er een wasmachine in de buurt? En wat dacht je van je schoenen? Gaatjesschoenen, zeiknatte sokken, en je peperdure nephorloge die de Turk op vakantie niet waterdicht heeft gemaakt? En dan de emmer. Gebruik je een nieuwe of een oude emmer, waarin poeprompertjes van je kinderen zijn schoon gespoeld. En als je dan een nieuwe wilt gebruiken, ik moet morgen werken; waar haal ik binnen 24 uur een emmer vandaan? M’n agenda staat boordevol afspraken morgen. Ik geef toe: ik ben in paniek.

En dan heb je ook nog eens de cijfers. Ik zag ze staan in de presentatie van Conversatiepotentiële goeroe Steven van Belleghem.  Meer dan 2.500.000 YouTube filmpjes hebben de #IceBucketChallenge als inhoud, op Facebook zijn er 28 miljoen mensen die zich mengen in de #IceChallenge conversatie, 2,4 miljoen filmpjes zijn op Facebook gedeeld. Je begrijpt dat niemand tussen al dit virale geweld op mijn platte haar zit te wachten.

Daarnaast ben jij en ook ik betrokken bij het project 20Duurzaam20, zoals je weet. Het verbruikte water in de #IceBucketChallenge wordt nu geschat op een waterverbruik van 39 jaar door één persoon. Hoe kan ik nu de kindjes van UNICEF vertellen, die ik vanaf januari 2013 elke maand een tientje stuur, dat zij sterven van de dorst en wij Facebook vullen met geëmmer over water?

Ik chargeer natuurlijk. Vind de ALS campagne een retestrakke campagne, bedacht door iemand die nu zelf dood is. Niet aan de gevolgen van ALS. Maar als het gevolg van het vieren van zijn IceBucket succes dook hij van een scheepswerf het water in. Hij overleed. ‘Als hadden komt, …’

Wat mij betreft komt er nooit een genoeg aan aandacht voor goede doelen! Het Rode Kruis zit in zwaar weer door alle brandhaarden in de wereld en hebben onze hulp hard nodig, zelfs onze eigen ouderen van het Ouderenfonds, zo dicht bij huis. En daarom Kale, zal ik een tientje doneren aan de instanties die ALS de wereld uit willen helpen en blijf ik UNICEF onverminderd maandelijks steunen.

 

unicef Ik nomineer ook meteen jou en het team van Pebbler, Melvin Vittali, Gino van der  Spree en Mathijs Vleeming. Ik vraag jullie niet een emmer op je hoofd te zetten of  geld te storten aan een goed doel. Ik daag jullie uit iets bij te dragen aan de  maatschappij waarbij je zelf gevuld of verguld wordt met een geweldig gevoel van  betrokkenheid en daarmee meteen een ander persoon voorziet van een stukje  happiness! Van het kindje in Afrika tot aan de depressieve overbuurman die een  lach, een groet en een goed gesprek kan gebruiken. En weet je wat? Ik verbind er  geen tijdslimiet aan. Take as long as you need.

 

Succes mannen!

Baard.

Schrijf mee! Plaats een reactie.
 1. Mathijs says:

  Baard, bedankt voor de nominatie voor de #IceFu*kitChallenge. Ik herken me erg in jou gedachten. Vooral die poep- en spuug emmers vormen een probleem.
  Ik wilde je nog even laten weten dat ook mijn ALS donatie volgende week de deur uitgaat via een gezamenlijke donatie met collega’s, aangezien ICCA voor de #ALSicebucketchallenge genomineerd was. En weet je, als ik geen vakantie had, had ik waarschijnlijk gewoon meegedaan met die emmer, in het kader van de teamspirit. Maar inderdaad: “Als hadden komt, is hebben te laat”. Bovendien ben ik van de week al nat genoeg geregend tijdens een dagje Efteling. Is wel een aanrader om op de natste dag van het jaar te gaan, trouwens: Ik ben binnen een paar uur als een gek alle attracties afgegaan en kwam er misselijk vandaan.
  Het is inderdaad een retestrakke en sympathieke campagne voor een erg goed doel. De hype is alleen aardig uit de hand gelopen en je ziet de vreemdste dingen voorbij komen… Ik nomineer daarom ook helemaal niemand.
  En oja, ik zie er naar uit om met Xcusa dit jaar nog wat goeds te doen voor Benefiet Plan Nederland en voor “Serieus Request” ;0), en KWF Kankerbestrijding krijgt volgende week ook gewoon weer een donatie in de collectebus. Goed he?! Toedels!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter