Gewassen vakantiespaarvarkentje

Hallo Kale,

Het is september, de vakanties zijn voorbij! Ikzelf heb drie topweken gehad. Zon, zee, kinderen, vrouw en we zijn uit de crisis…bijna. Dat komt door mijn dochter. Die heeft me tijdens de vakantie arm gegeten aan ijsjes. Maar goed, omdat geld moet rollen heb ik het van haar spaargeld afgehaald. Ze heeft op haar kamer zo’n schattig roze spaarvarkentje staan. Van de week vroeg ze me waarom hij nu zo leeg aanvoelde vergeleken met de weken ervoor. Ik heb haar uitgelegd dat ome Mark wil dat geld moet rollen. Hij heeft me niet verteld wiens geld. Je begrijpt Kale, dat ik uiteindelijk dus van een vrij goedkope vakantie heb kunnen genieten.

Onze vakanties hebben elkaar overlapt. Jij hebt wat van mijn klanten overgenomen, en ik jouw klant. Hahahah, grapje natuurlijk. Juist door de toename van online marketingoplossingen heb jij het retedruk. En dat heb ik gemerkt ook. Je kon je werk niet loslaten, mijn WhatsApp icoontje verkleurde van groen naar roodgloeiend. Ik hoop wel dat je je gezin nog enigszins met jouw gezelschap kon verblijden. Maar ik betwijfel het. Zie de kaletaxifoto die ik op deze blog heb toegepast. Jouw ondernemersgeest dwaalt waar hij niet gaan kan. Steek je je hoofd niet in online vraagstukken, dan is het wel uit het raam van je eigen rijdende taxi.

De vraag is in hoeverre een ondernemer, zoals jij, of manager zijn werk kan loslaten tijdens de vakantie. Zijn we controlfreaks, hebben we geen fiducie in onze collega’s, vinden we ons gezin niet interessant genoeg of…vinden we ons werk gewoon te leuk? Omdat wij topgezinnen en tevens –collega’s hebben, neig ik naar het laatste. Ons werk is gewoonweg te leuk om er afstand van te nemen. Het zondagavond-gadver-ik-moet-morgen-werken  gevoel heeft bij mij de afgelopen 6 jaar niet de kop opgestoken. Werk gaat niet alleen maar om omzet, winst, cijfers en strakke lijnen. Werk moet vooral leuk zijn; een wautolulerkvakantiegevoel van maandag tot en met vrijdag. Als je kwaliteit, inzet en het leuke combineert, komen de positieve cijfers vanzelf!

Nadat ik jou overigens in je taxi heb gespot, kwam ik de auto van Mark Rutte ook nog tegen. Hij stond geparkeerd bij zijn Hongaarse tuinhuis.

Kale, werkze zo na je vakantie! We gaan er een paar mooie maanden van maken richting eind 2013. Wij zullen het kapotte spaarvarkentje van m’n dochter wel even wassen.

Groeten,

Baard

Ps. Eervolle vermelding bij deze voor fotograaf Jan Zuijderduijn.

Schrijf mee! Plaats een reactie.
  1. Ja, waarschijnlijk dus het is

    Beantwoorden

Laat een reactie achter