Blijven dansen, maar niet naar de pijpen

pijprokende aap
Hai Kale,

Hoe is het mijn weledelgestrengelde mede-blogger? Het is weer een tijdje stil geweest. Reden is natuurlijk mijn andere activiteiten waarmee ik mijn hypotheek bij elkaar sprokkel, en ik heb me verdiept in het boek ‘Bloggen als een Pro’ van tweetvriendin Elja Daae. Schaamteloos heb ik namelijk deelgenomen aan de RETWEET-actie van Frankwatching. Eindelijk heb ik eens iets gewonnen in mijn 35jaartellende leven!! En ik ben blij [Churandy Martina]. Maar ik merk…dat ik afdwaal…

Blijven dansen Kale, maar niet naar de pijpen van anderen. Afgelopen tijd heb ik dit geleerd, en ik word er steeds beter in. In het verleden heb ik bij diverse media-exploitanten verkoopcursussen gehad. Als ik nu nog denk aan de 6-B’s helpt dit bij mijn stoelgang. Daar ben ik dan wel dankbaar voor. Verkooptrainingen zijn goed, maar als je je als een aapje voelt dat trucjes moet gaan leren, moet je terug naar het oerwoud; je zelf vinden, je verkooptechnieken aanwenden die ‘natuurlijk’ aanvoelen. Maar ik merk…dat ik afdwaal…

Blijf dichtbij jezelf Kale. Dit geldt ook tot de relatie met onze opdrachtgevers. In onze functies worden wij vaak gevraagd naar visies, strategieën en uitgewerkte marketingconcepten. Ik kan wel zeggen dat wij voor de volle 101% achter onze gepresenteerde visies staan. Dat mag ook wel als je jezelf professional noemt, of nog beter een ‘autoriteit’ [mogen wij dit zeggen, JA, dat mogen wij zeggen [Mart Smeets] want in het landen der blinden is ook één oog Koning. Dus.]. Veel concessies doen richting opdrachtgever, betekent misschien wel dat dit huwelijk gedoemd is te mislukken (?) In onze functies moeten wij eerlijk en transparant zijn. Zaken of adviezen op tafel leggen die onze opdrachtgevers misschien wel helemaal niet leuk vinden. Maar we zijn wel eerlijk en blijven dicht bij ons zelf. En, we zitten NAAST de klant en niet TEGENOVER, en soms houden we hem of haar de spiegel voor, en kijken dan schuin een beetje mee of we zelf ook nog wel oprecht bezig zijn. En als je dan die twee blije aapjes in de spiegel ziet, Kale, weet je wat je dan doet? Dan pak je dat aapje dat jou betaalt vast, en dan ga je met hem of haar dansen. Naar de horizon wellicht, naar de maan. Maar nooit naar de pijpen.

[De genoemde apen in dit blog zijn fictief. Kalebaard.nl stelt zich niet aansprakelijk voor de schade die (potentiële) opdrachtgevers hiervan ondervinden]
Gr,
Baard

Schrijf mee! Plaats een reactie.

Laat een reactie achter